Chystáme se na příchod miminka

S příchodem miminka je nutné také pořídit vhodnou výbavičku. Její součástí jsou i soupravy do postýlky. Co obsahují a proč se budou hodit i vašemu miminku? 

 

Pořiďte si zavinovačku i mantinel do postýlky v praktické sadě

Komplety do postýlky zahrnují zavinovačku, hnízdečko, mantinely do postýlky či nebesa. Jsou tak krásným a zároveň i vysoce praktickým vybavením.

zavinovačku, hnízdečko, mantinely do postýlky či nebesa._1

Zavinovačka je pro novopečené rodiče velmi důležitá. Miminku dodá pocit bezpečí a tepla. Nejmenší děti ještě nemají tak kvalitně rozvinutou termoregulaci. Navíc byly celých 9 měsíců zvyklé na poměrně stísněný prostor dělohy s minimálním pohybem.

Zavinovačka jim pomáhá tento prostor simulovat. Ulehčí tak dětem adaptaci na nové prostředí plné neznámých vzruchů. Ty mohou být pro dítě stresující a může se tak nechtěně ručkami i poškrábat. Zavinovačka mu v tom účinně brání.

Prospěšná je i z pohledu lékařů. Ti ji doporučují coby účinnou prevenci syndromu náhlého úmrtí novorozence.

 

set do postylky 

Mantinely i hnízdečka zvýší bezpečnost

Set do postýlky je tak nejen praktickou záležitostí, která vám usnadní péči o potomka v prvních několika týdnech jeho života, ale je zároveň je i důležitým i bezpečnostním prvkem.

Jako prevence zranění se pak do dětských postýlek vkládají i tzv. mantinely, které vytvoří měkkou zábranu.

Dělí se na 2 typy:

  • Ploché
  • Polštářkové

Nejběžnější rozměr mantinelu je 360 × 30 cm pro rozměr postýlky 120 x 60 cm, nicméně může být i větší. Výplně se vyrábějí z vysoce měkkého a současně antialergického silikonového nebo polyesterového dutého vlákna.

Co se týče bezpečnosti, využijete určitě i další důležitou součást setů do postýlek v podobě hnízdečka. S jeho pomocí si můžete miminko bezpečně odložit. Snadno si tak můžete miminko nechat například ve své posteli.

Hnízdečka jsou vhodná i pro samotné děti, které se v tomto prostoru opět cítí mnohem jistěji. Součástí hnízdečka pro miminka může být i peřinka.

mantinel do postylky copy

 

Sety do postýlek jsou praktické i krásné

Rodiče potěší velmi pestrý výběr barev a vzorů. Sety do postýlky na zakázku je možné vyrobit podle přání tak, aby designově odpovídaly konkrétní představě a staly se tak stylovými ozdobami každého pokojíčku.

Sety jsou vyrobeny z vysoce kvalitních přírodních materiálů. Miminko se v nich bude cítit proto velmi příjemně a pohodlně. Současně mají rodiče jistotu, že jsou tyto materiály velmi šetrné i k citlivé dětské pokožce a nezpůsobují podráždění.

Sada do postýlky se tak může stát i rozkošným dárkem pro novopečenou maminku a její miminko. Pokud tak máte ve svém okolí čerstvé rodiče a přemýšlíte nad tím, co by jim udělalo radost a zároveň to bylo plně využitelné, originální sada je tím správným řešením.